Om mig

EVELIN MÖLLER

SOCIONOM & LIVSSTILSRÅDGIVARE

Jag arbetar med att genom samtalsterapi öka förståelse, acceptans och meningsfullhet i människors liv. Efter att själv blivit sjuk i utmattning och depression har jag fördjupat mig i personlig utveckling för att kunna läka. Det som blev klart för mig var att jag inte levt i mitt sanna jag.  Vad innebär det då?

För mig var det att genom i princip hela livet hittills känna en ensamhet och vilsenhet, sakna en mening i livet. Detta har lett till depressivitet, oro, ångest, ältande, en fråga som ofta återkom hos mig var: ”Är detta allt?”. Jag var missnöjd, mådde dåligt men visste inte hur jag skulle ta mig ur det. Jag tyckte jag gjorde allt rätt men kände mig ändå inte lycklig.

Idag känner jag tacksamhet för utmattningen. Så oerhört smärtsam psykisk upplevelse som ändå har visat sig leda mig till den plats jag är idag. Att få leva i mitt sanna jag.

Min resa mot välmående började på Tofta Retreat vid Marstrand. Jag var utmattad och depressiv och fick inte rätt hjälp från konventionella vården. Då hittade jag Tofta och bokade in mig på 12 veckor rehabprogram för utmattade. Detta var mitt första möte med yoga och meditation. Redan vid första tillfället hittade jag en liten väg in till en bortglömd plats i mig själv. Till meditationen ”I am” bröt jag ihop samtidigt som jag kände hopp att detta var det jag saknat hela livet. Det var början till en läkningsprocess där jag i lugn och ro kunde börja hitta in i mig själv, att förstå att svaren finns inuti mig. I mitt hjärta.

Toftas rehabprogram har inspirerat mig till det arbete jag gör nu. Jag visste inte att den första meditationen var ett budskap till mig men det förstår jag idag. ”I am” ”Jag är” är allt som är viktigt för att hitta sitt sanna jag. Tre år senare sitter jag och leker just med dom orden och fonetiken och wips har jag skrivit AYAM som nu är mitt företag.

Jag välkomnar dig som nu läst denna långa text och känner att jag talar till dig. Slår det an någonting inuti dig kan det vara värt att prova. Du är välkommen med allt det som är du. För enstaka samtal eller längre samtalskontakt.  

Jag finns på Holistic Hälsocenter i Uddevalla där jag tar emot för samtal och håller i rehabprogram för utmattade/stressproblematik . Välkommen att boka en tid eller kontakta mig för frågor, samarbeten, kunskapsutbyten och annat.

Evelin Möller